Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtószemle

2008.03.31

U19

Felcsút honlap: A feszültség kezdettől fogva érezhető volt a két U18-as együttes között, amelyek a műfüves pályán mérhették össze játéktudásukat, egy keménynek, küzdelmesnek ígérkező mérkőzésen. Az ellenfél gyorsan, már a találkozó harmadik percében vezetést szerzett, de a Felcsút reakciója is gyors volt – hamar mezőnyfölénybe került a csapat: a következő tizenkét perc alatt öt helyzetet alakított ki, ezekből kettő kapufával végződött – sajnos a többiből sem született gól. Az U18-as csapatunkkal szemben az első félidő második felében a Budapest Honvéd továbbra is vezetett, amit a felcsútiak (ekkor még) nem tudtak egalizálni, helyzeteiket és egyre csökkenő mezőnyfölényüket nem tudták érvényesíteni. A tizedik percben Baracskai Roland szép találattal 1-2-re módosította a mérkőzés állását, s ezzel megkezdődött a Puskás Akadémia attakjainak sorozata, amelyet csak a továbbra is felemásmegítélésű bírói ítéletek, és a Honvéd egyre ritkább és bátortalanabb támadásai zavartak meg. Surányi Gábor Halászi Milán passzából a huszonötödik percben ugyan egyenlített, de a vezetés megszerzésére már nem futotta a csapat erejéből. Rengeteg, olykor igen szép, ám végül sikertelen akció után végül maradt a 2-2-es végeredmény.

Varga István:

A kisebb-nagyobb egyéni hibák megbosszulták magukat, a bizonytalankodás, a sok elhalt támadás vagy elrontott helyzet rengeteg bosszúságot okozott. – nyilatkozta a szakvezető, Varga István – Ám annak, hogy mégsem tudtunk felülkerekedni a Budapest Honvédon, nem ez a fő oka, hanem a játékvezető vitatható döntései. Nemcsak a szabálytalanságokat, hanem időnként a szabályos párharcokat is lefújta, pedig az a fajta markáns futball, amivel a fiúk próbálkoztak, egy nemzetközileg is abszolút elismert játékstílus elemeiből épül fel.

(Nagy egyéni hibáink vezettek ahhoz, hogy az első félidő végére kétgólos hátrányba kerültünk. Nyerhettünk volna, ha ki tudjuk használni a hazai pályából adódó előnyöket, ám - többek között a játékvezetői ítéleteknek köszönhetően - nem tudtunk kibontakozni. Kiegyenlítenünk még sikerült, de vezetést szerezni sajnos már nem.)

U17

Felcsút honlap: U16-osok is bemelegítettek, és felkészültek a mérkőzésre,  itt nem volt érzékelhető akkora feszültség, mint a másik pályán. Mindkét csapat magabiztosan, kultúráltan futballozott. Néhol látványos, szép párharcok jellemezték a mérkőzés első felét, de a komolyabb erőket felvonultató felcsútiak hamar előnyhöz jutottak a Honvéddal szemben. Vincze István fiai a második félidőben is folytatták az elsőben megkezdett gólzáport – az első percben Nyilas Elek passzából Varga Tamás, majd a huszonegyedikben az ő passzából Lakk Péter, végül a harminckilencedikben Stranigg Péter passzából Csizi Szabolcs lőtt gólokat, miközben az ellenfél alig jutott el az U16-os akadémisták kapujáig, s így végül 7-0-s végeredménnyel zárhatták a meccset.

Vincze István:

Sok remek egyéni teljesítmény érvényesült a mérkőzésen. Kitűnő ellenfelünk volt, de – talán, mert a gyorsan megszerzett gólunk után minden találatunk után, fizikai és mentális értelemben is egyre gyengébb lett a Honvéd ellenállása – nem tudtak élni lehetőségeikkel, pedig nyílt volna rá nem egy alkalmuk.”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.