Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSEPEL NB-III/felnőtt bajnokság

2010.07.04

Csepel FC történelem

ÉrdekességCsepel FC 2010. jún. 30. 5:592

A Csepel FC azon klubjainak egyike, amelyik a rendszerváltás előtt többször is bajnokságot nyertek, majd utána pénzügyi problémák miatt egyre lejjebb csúszott, jelenleg az NB III Duna csoportban szerepel.

Mi lehet a nagy múltú csapat hanyatlásának hátterében?

Nézzünk kicsit utána!

A Csepel SC négyszeres magyar bajnok, először 1942-ben, majd 1943-ban, később 1948-ban és 1959-ben hódíthatta el a magyar bajnoki serleget. Így a Csepel SC a magyar bajnokok örökranglistáján a hatodik helyet foglalja el.

A csapatot 1912-ben alapították, akkor még Csepeli Torna Klub néven. A csapat nevét többször megváltoztatták, főleg politikai okokból.

Weisz Manfréd csepeli tevékenységének köszönhetően, 1937-ben Weisz-Manfréd FC Csepelnek nevezték át, és ettől kezdve a csapat a gyártól -szinte- függővé vált.

A rendszerváltás mély nyomot hagyott a csepeli labdarúgásban, a gyár megszűnni látszott, így a csapat pénzügyi problémákkal küszködött. 1993-ban úgy tűnt, rendbe jön minden, hiszen a csapat mögé egy egy jól működő cég állt, és a név ismét változott, a csapat 1996-ig Csepel SC-Kordax néven működött.

1996-tól a csapatot ismét Csepel SC néven jegyzik, mikor is a csapat elbúcsúzni kényszerült az NBI-től. Ekkor már érezhető volt a vég, a gyár megszűnt, így pénz sem volt. 2001-ben a Csepel SC labdarúgó szakosztálya megszűnt létezni, egyesült a III. Kerületi TUE csapatával, Csepel-Auto Trader néven. 2002-ben azonban a klubot működtető kft. átköltözteti a csapatot Tatabányára.

2005-ben viszont újra felvillantak a fények a Béke téri arénában, egy új csapat alakult Láng Csepel néven. A csapat a 2005/06-os szezonban megnyerte a BLSZ első osztályát, így felkerült az NB3-ba.

A csapat legnagyobb eredménye 4 bajnoki győzelme mellett, hogy a Közép-európai Kupában a döntőig meneteltek, ahol a Tatran Presov gárdájától vereséget szenvedtek, de így is óriási eredmény az, hogy egy nemzetközi kupasorozatban a második helyet szerezték meg.

Jelenleg a csapat Csepel FC névvel szerepel a bajnokságban, és a 2009/2010 es szezont a tabella 7. helyén zárta.

Képes lesz-e a csepel a változásra, hogy méltó legyen régi nagy híréhez? Vagy nem képes rá ez az új csapat és a következő szezonban sem sikerül a feljebblépés?

Mi mindenesetre sok sikert kívánunk nekik!

 

2 hozzászólás

kpeter_Csepel - 2010. június 30. szerda - 19:24
 

Már most megmondom, hogy tuti sikerül :)

Tibi Szabolcs-megyéből - 2010. június 30. szerda - 19:54
 

Ímádom a Csepelt!!Kedvenc kerületem ,pedig nagyon messze lakom tőle